Évek óta sok gyerekkel - elégedetten 

Henriket hat évvel ezelőtt kerestük fel először. A Nagy gyermek-kalauzt legnagyobb lányom születése előtt, még várandósan vásároltam meg és vált útmutatómmá. Külön örömömre szolgált így, hogy Henriket megismerhettem és lehetőség nyílt arra, hogy gyermekeim fejlődését kiskortól kezdve együtt követhetjük nyomon. Hisz Henriktől minden gyerekekkel kapcsolatos területen segítséget kapok, legyen az nevelés, lelki gondok, vagy egészségügyi problémák.

Legnagyobb lányom különösen hajlamos volt a középfülgyulladásra. Megnagyobbodott orrmandulája miatt egyetlen náthás nap után már fájlalta a fülét. A fájdalmat igen rosszul tűrte. Szerettem volna elkerülni, hogy orrmanduláját kivegyék és ez sikerült is. Henrik nemcsak hogy olyan kúrát javasolt, mely hozzám nagyon közel állt, de lelkileg is támaszt nyújtott. Ez számomra nagyon fontos volt, mert a háttér akkoriban jobban támogatta a hagyományos gyógymódokat és egyedül viseltem a felelősséget, vállaltam a nehézségeket.

Legkisebb lányom még egy éves sem volt, amikor Henrik obstruktív bronchitist állapított meg nála. Légzésén folyamatosan hallani lehetett enyhe fújtatást. Tartottam attól, hogy kezeletlenül ez az állapot átfordulhat asztmába. Henriktől levendulás-kakkukfüves pakolást kapott, melyet leányomnak éjjel folyamatosan, nappal csak akut esetben kellett viselnie. Ha testvérei hazahoztak valamilyen fertőzést és az ő állapota rosszabbodott – éjjel vízszintes helyzetben végeláthatatlanul köhögött és sípolva vette a levegőt – akkor Pinus pumilio olajos (Wala) pakolás váltotta fel a levendulás-kakukkfüveset. A pakolásokat a háton alkalmaztam Henrik útmutatása alapján.  A siker tökéletes volt: leányom a következő (idei) télen már egyáltalán nem mutatta az obstruktív bronchitis jeleit, egyszer volt szüksége a pakolásra, amikor megfázott. Sőt, a Henrik által javasolt gyógymódok kitartó alkalmazásának eredményeképpen gyermekeim úgy megerősödtek, hogy az idei télen egyszer sem voltak komolyan betegek.

Még most is rácsodálkozom, hogy szelídségük ellenére milyen hatásosak a Henrik segítségével megismert gyógymódok. A fájó fülre helyezett meleg hagymapárnácska hatékonysága minden képzeletemet felülmúlja. Szintén elámulok azon, hogy a lábfürdők és különböző olajos bedörzsölések mennyire jótékonyak. Nagyon megszerettem ezt a gyógymódot, el sem tudom képzelni az életemet nélküle. Bár sokszor fáradságos és rengeteg odafigyelést igényel, mindig megérik a gyümölcse. Tudatossá tesz és arra tanít, hogy mindenért tenni kell valamit, nem működik az, hogy felteszem a kezem, beveszem a pirulát, nem is kell benne lennem a szituációban, mert rajtam kívül, tőlem függetlenül minden elintéződik.  Ezzel szemben jó vállalni a felelősséget és kezembe venni a dolgokat.

Henrik segítsége mindig sokat jelent számomra és külön nagyra értékelem azt, hogy arra törekszik, hogy az ember saját lábára álljon: mindent megmutat, meghallgattam a légzést, belenéztem a fülbe stb., így egy idő után én is el tudtam dönteni, hogy mennyire komoly a helyzet. Idővel a minket érintő szerek is bekerültek házipatikánkba, ezért a kezelést is el tudjuk kezdeni otthon.

Jól emlékszem az első alkalomra, amikor Henriket felkerestük. Azonnal megérintett a gyönyörű környezet és a rendelő hangulata. Azóta is biztonságot ad az odafigyelése, kérdéseim válaszra találnak, esetleges félelmeim, kételyeim szertefoszlanak. A találkozás számomra mindig megnyugvást hoz és újult erővel lépek tovább. Hálásan köszönöm!  

 

 Balogh Orsolya