Írások

Az orrmandula és a savós fülgyulladás kezelése: egy tanulámány eredményei

A tanulmány az első nem randomizált, nem kettős-vak kontrollált, összehasonlító klinikai vizsgálat hazánkban, mely egy komplex, számos elemet tartalmazó IM módszert alkalmazott a SOM (serosus otitis) és a következményes halláscsökkenés, valamint a köztes AOM (akut otitis media) kezelési körülményeinek elemzése során.

Afták

Az afták eredete nem mindig tisztázott. Okozhatják virusok, de stressz, allergiák is kiválthatják.
Ne tévesszük össze a fekélyes szájgyulladással. Ez utóbbi igen fertőző és feltűnően rossz szájszaggal, sok fájdalmas aftával (nyílt, érdes felszínű hólyaggal), esetleg magas lázzal jár.

A születés misztériuma

A legtöbb fejlett kultúrában e kilenc hónap jelentette a nőiség legnagyobb misztériumába való beavatást, ez után válhatott csak a nő nemének teljes jogú képviselőjévé. A szülés-születés mindig kettős misztérium volt, és elválaszthatatlanul kapcsolódott hozzá a lélekvándorlás őstudása. Misztérium volt az anyaság, mint a nővé avatás legmagasabb szintje, és misztérium az új élet születése szempontjából. Összekapcsolódó sorsforduló, amelyben két ember testi-lelki-szellemi erői fonódtak hihetetlen erővel össze, hogy megteremtsék egy új élet születésének lehetőségét.

Alsó légúti fertőzés, hörgőgyulladás

Lázas, köhögő gyermekeink kezeléséről

Egy másik cikkemben beszámoltam arról, hányszor lehet egy gyerek náthás egy télen, és arról, hogy  hogyan kezelhetjük ezeket.

De mi van, ha a az egyszerű nátha lejjebb csúszik, és egy kiadós hörgőgyulladás lesz belőle?
Kellő türelemmel és éber gondozással ilyenkor is megspórolhatjuk a lázcsillapitók és antibiotikumok nagy részét. 

A fertőzések természetes lefolyása

Oldalak