Írások

P.E.A.N.U.T METHOD DESCRIPTION

P.E.A.N.U.T METHOD DESCRIPTION

The P.E.A.N.U.T. method was developed to lower the need for surgical interventions as well as antibiotic and analgesic use during and after the watchful waiting period of chronic otitis media with effusion and adenoid hypertrophy in children.
The P.E.A.N.U.T. method has the potential to personalize a non-invasive integrative treatment, minimize antibiotic, anti-inflammatory and nasal decongestant use, reduces the need for surgical interventions and presents a safe diagnostic and therapeutic algorithm due to evidence based standards.

Az orrmandula és a savós fülgyulladás kezelése: egy tanulámány eredményei

A tanulmány az első nem randomizált, nem kettős-vak kontrollált, összehasonlító klinikai vizsgálat hazánkban, mely egy komplex, számos elemet tartalmazó IM módszert alkalmazott a SOM (serosus otitis) és a következményes halláscsökkenés, valamint a köztes AOM (akut otitis media) kezelési körülményeinek elemzése során.

Afták

Az afták eredete nem mindig tisztázott. Okozhatják virusok, de stressz, allergiák is kiválthatják.
Ne tévesszük össze a fekélyes szájgyulladással. Ez utóbbi igen fertőző és feltűnően rossz szájszaggal, sok fájdalmas aftával (nyílt, érdes felszínű hólyaggal), esetleg magas lázzal jár.

A születés misztériuma

A legtöbb fejlett kultúrában e kilenc hónap jelentette a nőiség legnagyobb misztériumába való beavatást, ez után válhatott csak a nő nemének teljes jogú képviselőjévé. A szülés-születés mindig kettős misztérium volt, és elválaszthatatlanul kapcsolódott hozzá a lélekvándorlás őstudása. Misztérium volt az anyaság, mint a nővé avatás legmagasabb szintje, és misztérium az új élet születése szempontjából. Összekapcsolódó sorsforduló, amelyben két ember testi-lelki-szellemi erői fonódtak hihetetlen erővel össze, hogy megteremtsék egy új élet születésének lehetőségét.

Oldalak