Ekcéma a javából - kigyógyulva

Elsősorban megköszönni szeretném azt a nyugalmat, útmutatást es energiát amit Henriktől kapok. Már ahogy belépek a gyönyörű kertbe, es közeledek a ház felé, minden apró részletben megérint a béke.
 Minden szülőnek nehéz végignézni, ha a gyermeke szenved, akár kicsi akár nagy a baj. Szerintem nem vagyok egyedül vele, hogy ilyenkor hajlamos vagyok átadni magam a kétségbeesésnek. Henrik egy pillanat alatt képes megnyugtatni, s visszaterel abba az állapotba, ahol gondoskodó anyaként, bízva a megérzéseimben, magabiztosan ápolhatom a csemetéimet, az otthon nyugalmában. Henriktől mindig megkapom a válaszokat, megoldásokat a kérdéseimre, amiket rendszeresen összeírok egy naplóba a következő találkozásunkig. A megoldásai, módszerei természetesek, szelídek, nagyon közel állnak hozzám, és mindig eredményesek. Az első igazán segitő orvos akit ismerek. Segít eloszlatni a kudarcélmenyt, és meglátni azt, amit legbelül mindenki érez, a természet összhangját, segitő erejét.. 

  

 Mind a két kisgyermekünk ekcémás. Blanka lányom 5 éves, nála 3 éves korában lobbantak fel a tünetek, amikor elkezdte az óvodat, s ezzel egyidőben megszületett a kistestvére, Erik. Fokozatosan borították el a testét a viszkető piros foltok. Először a hajlatokban aztán a has, hát, nyak tájon is. Erik 2 hónapos lett, mikor az ő kezecskéin is megjelentek a foltok. Nola sokkal agresszívebben jelentkeztek a tünetek. Egy hónap alatt már vérző sebeket kapart magán. Ekkor kezdtük el Henrikkel a teljes diétát. Ami nem csak a tej és tojásfélék elhagyását jelentette, hanem az eddig fogyasztott ételeinknek kb. a 90 %-át el kellett hagynunk. Meg voltam dermedve. Féltem, hogy az addig is nagy körültekintéssel vásarolt élelmiszereink nélkül valami hiánybetegségük alakulhat ki. De nem, a diéta minden elhagyott élelem helyett kinál olyat, ami jól elviselhető és tápláló egyaránt. Blankánál a diéta hamar jelentős javulást eredményezett. Bár amint egy kicsit is eltérünk tőle, meglátszik a bőrén. Ez azzal magyarázható, hogy minél később kezdi egy gyerek a diétát, annál tovább kell óvatosnak maradni. Eriknél úgy tűnt, sokkal lassabban haladtunk, eleinte nem is látszott jelentős javulás. Előfordult az is, hogy fetrengett kínjában a viszketéstől. Ilyenkor bevallom elfogott a kétely, hogy vajon mindent jól csinálunk-e, és meggyógyulnak-e. Ilyenkor mindig felkeresem Henriket, s együtt megállapítjuk, hogy fokozatosan mindig jobb és jobb a helyzet. Két lépés előre, egy hátra. Aztán újra előre. Megnyugtat, hogy mit csinálunk jól, és min változtathatunk. Ez mindig önbizalmat és új erőt ad nekem. Ma már sokkal enyhébb lefolyásúak a fellobbanások. Folyamatosan krémezzük a Henrik által ajánlott természetes krémekkel. Hauschka Med Jégkristályvirág, shea vaj, Wala rózsakrémmel, tölgyfa-kéreg krémmel, a foltok típusaitól függően. Szteroid soha sem kellett. Azt tapasztalom, hogy Erik valóban túl van a nehezén, amikor nedvedző, véres sebei voltak. 2 év telt el, a mai napig olykor viszket a bőre, de csak néha lesz belőle kisebb seb. Már leginkább csak shea- és kakaóvajat használunk. 

Köszönöm Henrik!

Drienyovszki Zsuzsanna