Egy a sok-sok "füles" gyermek közül 

Kislányom 3 évesen, középfül-gyulladással beteg lett. Az előírt antibiotikum kúra ellenére nem gyógyult, a láza ugyan elmúlt, de gyenge, elesett, erőtlen volt, füle továbbra is gyulladt maradt és fájlalta. Felkerestük Pilisszentkereszten Szőke Henrik doktor urat, aki a további antibiotikum kúra helyett, hagyományos gyógymód alkalmazását javasolta. Kislányunk fülére ezt követően apróra vágott sózott hagymát tettünk, bent tartottuk a lakásban a felülfertőződés elkerülése érdekében, meghatározott időközönként különböző oldatokból készített orrsprayt alkalmaztunk, esténként pedig sós és levendula-illóolajos lábfürdőt vett.
A kezelést és az orvos utasításait nagyon pontosan betartva kislányom 10 napon belül meggyógyult, a betegség nem tért vissza, visszaesésre nem került sor.
Természetesen szembe kellett néznünk azzal a ténnyel, hogy kislányunk „füles”. Tehát időről-időre a füle begyullad (megfázás, strandolás, stb. alkalmával), ám a kialakulással fenyegető betegségnek elébe vágva Henrik doktor módszereivel, pár nap alatt mindig orvosolható volt a baj.
Immáron kislányom elmúlt 5 éves, a körzeti orvos megállapítása szerint „kinőtte” a fülgyulladást. Én azért másképpen fogalmaznék, Henrik doktor gyógymódjának köszönhető, hogy kislányommal elkerültük a jól ismert „füles kálváriát”, a kórháztól kórházig, orvostól orvosig és „gyógyszertől gyógyszerig” tartó állandó vándorlást és a gyógyszerek különböző mellékhatásaitól való rettegést. Hisz a Henrik doktor által alkalmazott természetes gyógymódnak nincs mellékhatása. Boldog, kiegyensúlyozott, betegségektől igen ritkán tarkított gyermekkora van.
Orvosként, a jól megszokott „kanalas orvosságok” helyett a problémák teljes körű kivizsgálására és megoldására figyel oda, ezt tartja fontosnak. Jó, hogy Henrik doktor van, hogy van valaki, akihez teljes bizalommal lehet fordulni, bármilyen baja is legyen a gyereknek.

Gergely Zsuzsanna, Piliscsaba