Gyömbér por

Lábfürdő

A savós középfül folyadékgyülem/gyulladás során alkalmazott P.E.A.N.U.T módszer egyik alkotóelme a külső melegítés, meleg lábfürdők. A sós és gyömbéres lábfürdőket napi váltásban alkalmazzuk. A gyömbéres lábfürdő ezen nagykiszerelésű gyömbérporból könnyedén elkészíthető. 

A gyömbéres lábfürdő elkészítésének módja:

A gyömbérporos lábfürdő úgy készül, hogy a gyerek lehetőleg térdig beteszi a lábát egy jó meleg vízzel telt vödörbe vagy szennyestartó műanyag edénybe. Eközben egy kicsi (15-20 cm átmérőjű) láboskába 2-3 dl vizet teszünk, és felforralunk. Miközben melegszik a víz, kanalanként (3-4 EK) csomómenetesre belekeverjük a gyömbérport. Amikor a víz elkezd forrni, a por pépessé sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a lábfürdő vizébe.

Néhány perc múlva elkezd kimelegedni a gyermek. Amikor viszketni, csípni kezdi a gyömbér a lábát, akkor fejezhetjük be. Meleg vízzel lemossuk a gyömbért, és kis olívaolajjal bekenjük, majd ágyba fektetjük.

Lábfürdő sós vízzel

Emelkedő hőmérséklettel készítjük.Este lefekvés előtt végezzük.

A gyerek melegen fel van öltözve, csak a nadrágszárát húzzuk fel. Az edény akkora legyen, hogy a két talp teljesen és kényelmesen felfeküdhessen a talapzatán, és olyan magas, hogy majdnem térdig érjen. 

Annyi vízzel kezdünk, hogy kb. a vádli közepéig érjen. Az oldat: 2%-os sóoldat (pl. 10 liter vízbe 20 dkg sima konyhasót oldunk fel). Egy kevés levendula hozzáadásával megnövelhetjük a lábfürdő nyugtató hatását.  35ºC-nál (mérve, nem saccolva!) kezdjük, 10 perc alatt forró víz lassú hozzáadásával 39-40ºC-ra emeljük a hőmérsékletet. Utána még 5 percet várunk. Leszárítva, gyapjú zokniba bújva gyerünk az ágyba.

Lábfürdő

Ár: 2000 Ft / 500 g

Megrendelés:  +36-20-4729459

A P.E.A.N.U.T. termékeket itt is merendelheti.